Sremska Mitrovica – Slovenačka policija je započela opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju preduzeća „Tuš“, a tamošnji mediji javljaju da je na ispitivanju u policiji zadržan vlasnik tog preduzeća Mirko Tuš.
„Policija je danas počela sa radom u istrazi, koja uključuje više od 60 kaznenih istražitelja.Policija u Sloveniji na temelju sudskih naloga trenutno radi preko 10 pretresa kod različitih osoba i poduzeća, zbog sumnje na kriminal i korupciju“, pišu slovenački mediji posle razgovora sa policijom. U pretresu kuća, policija je u potrazi za materijalnim dokazima, koji će se koristiti kao dokaz u kasnijem krivičnom postupku.
Policija je privremeno zadržala pet osoba koje ispituje u vezi sa privrednim kriminalom i sumnjama u korupciju. Mediji u Sloveniji, pozivajući se na nezvanične informacije, pišu da je u toku istraga o kontroverznom dodeljivanu frekvencije za Tušmobil. Agencija za poštu i elektroničke komunikacije (APEK) dala je Tušmobilu dozvolu za sloboden prenos frekvencija u opsegu 1800 megaherca, a zatim i besplatanu frekvenciju za UMTS(Slovenia).

You may also like