Sremska Mitrovica – Ataše za štampu ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Brajan Stimler posetio je danas radio Ozon, gde je sa zaposlenima razgovarao o položaju elektronskih medija u Srbiji.Cilj njegove posete je upoznavanje sa problemima lokalnih medija.
Brajan Stimler je u predhodnom periodu obišao oko 15 radio stanica u Srbiji, i za radio Ozon je konstatovao da je radio Ozon jedan od medija koji ispunjava sve zahteve modernog i uspešnog elektronskog glasila.
Predstavnik ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pohvalio je profesionalnost radija, koji ima obrazovan kadar, dobru tehničku opremljenost i želju za učenjem jer poslodavac radija Ozon ulaže u svoje radnike kroz sve dostupne obuke.
Teška finansijska situacija u Srbiji nije zaobišla ni radio Ozon, međutim mladost i elan zaposlenih lakše podnosi ekonomsku krizu.
Prema rečima Brajana Stimlera osnovni problem medija u Srbiji je veliki broj emitera na malom prostoru. To je dobro za građane, jer imaju veći broj izvora, dok je loše za medije jer moraju da dele ionako malu količinu novca.

You may also like