Sremska Mitrovica – Danas je u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica održana redovna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati rada PU za 2010.godinu.
Stanje bezbedenosti povoljnije je u odnosu na 2009.godinu što govore i podaci. U 2010.godini na području policijske uprave Sremska Mitrovica u oblasti suzbijanja kriminaliteta registrovano je 3662 krivična dela što je za 440 manje nego u 2009. Godini. Takođe je u odnosu na 2009.godinu smanjen broj krivičnih dela teška kradja, razbojništvo, neovlašćeno korišćenje tudjeg vozila i iznuda, dok je broj krivičnih dela kradja i nasilje u porodici u povećanju.
U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 549 krivičnih dela. Najčešće izvršena krivična dela privrednog kriminaliteta su zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i prevara u privrednom poslovanju.
U 2010. Godini dogodilo se 31,6 % manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na 2009 godinu.Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su vožnja nedozvoljenom brzinom, nepropisno skretanje i okretanje, vožnja pod uticajem alkohola i neustupanje prvenstva prolaza.

You may also like