Sremska Mitrovica – Penzije i plate u javnom sektoru biće povećane u oktobru, kako je zakonom propisano i za te svrhe sredstva u budžetu su obezbeđena, saopštila je danas Vlada Srbije.

„Vlada Srbije će, kao i do sada, striktno sprovoditi svoje obaveze i u skladu s tim zaposlenima i penzionerima prihodi će biti povećani u skladu sa šestomesečnim rastom cena i polovinom prošlogodišnjeg rasta bruto domaćeg proizvoda“, naglašava srpska vlada.

Vlada će nastaviti sa jačanjem finansijske discipline u oblasti javnih prihoda i štednjom na svim nivoima, uz puno poštovanje zakonskih obaveza utvrđenih fiskalnom politikom, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Zakonom o budžetskom sistemu država je predvidela da se ove godine penzije i plate u javnom sektoru povećaju tri puta, u januaru, aprilu i oktobru. Rast je u januaru fiksiran na dva odsto, dok je u aprilu bio 5,5 odsto.

Zakon o budžetskom sistemu predviđa da penzije i plate u javnom sektoru u oktobru budu povećane za inflaciju u prethodnih šest meseci i za polovinu bruto društvenog proizvoda iz 2010. godine.

You may also like