Poklopci „Vodovoda“ završavaju i na njivama

Sremska Mitrovica – Miloš Sekulić iz Sremske Mitrovice je prilikom poljoprivrednih radova na svojoj njivi na periferiji grada pronašao pet poklopaca sa šahtova vodovodne mreže. Odmah je prekinuo oranje i otišao do najbliže kuće kako bi o tome telefonom obavestio Javno komunalno preduzeće „Vodovod“, i vratio poklopce koji su se našli na njegovoj njivi.

Inače, sremskomitrovački „Vodovod“ se godinama suočava sa krađom poklopaca i rešetki sa šahtova atmosferske kanalizacije i vodovodne mreže. Ovo je prvi put da je neko prijavio nalaženje poklopaca i zato su u „Vodovodu“ obradovani gestom Miloša Sekulića.

„Veoma smo zahvalni ovom dobronamernom i savesnom čoveku i smatramo da bi on trebao da bude primer i drugima. Miloš je zaista učinio jedno dobro delo u vremenu kada ih je sve manje. Ovo je za nas prilika da još jednom ukažemo na problem krađe poklopaca. Tokom jedne godine u proseku nestane oko 50 poklopaca. Njihova nabavna vrednost je između 6 i 10 000 dinara i jasno je da naše preduzeće zbog toga trpi materijalnu štetu. Međutim, mnogo je veći problem što nezaštićeni šahtovi najozbiljnije ugrožavaju bezbednost građana, dece, učesnika u saobraćaju itd. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima koji prijave nestanak poklopaca, a naročito Milošu koji je javio da ih je našao. Nadamo se da on neće ostati usamljen primer“, rekla je Ljiljana Janković iz JKP“Vodovod“.

You May Also Like