Novi Sad – 8. marta u Svečanom holu zgrade Vlade AP Vojvodine, povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, priređuje Izložbu „Sremice i Sremci“, poznatog slikara i hroničara Branka Oreščanina.
Izložba „Sremice i Sremci“, obuhvata crteže i ulja na platnu koji imaju tematiku svakidašnji život Sremica i Sremaca, u Fruškoj gori omeđenoj Dunavom i Savom. Uhvaćeni olovkom i kičicom trenuci vremena na licima Sremica i Sremaca sačuvaće autentičnost i sećanje za „neke nove klince“, koji će nastaviti priču o Sremu.
Branko Oreščanin rođen je 1949. godine u Novim Karlovcima.Slikarstvom se bavi od malih nogu, a profesionalno od 1969. godine. Do sada je izlagao na preko 40 samostalnih izložbi i više od 250 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija i dobitnik slikarskih nagrada. Slikarsko opredeljenje mu je realizam
sa primesama ekspresionizma u tehnikama ulja na platnu, akvarela i crteža olovkom. Autor je likovnih monografija o „Sremu“, „Staroj Pazovi“ i „Fruškogorskim manastitimama početku 20. veka“. Živi i stvara u Staroj Pazovi.

Možda Vam se svidi i