Sremska Mitrovica – Zavod za zaštitu zdravlja Sremska Mitrovica izvršio je 8.juna analizu savske vode, obaveštavaju iz Javno komunalnoog preduzeća “Komunalije“ Sremska Mitrovica. Analiza savske vode je izvršena u potesu od Male plaže do kraja Gradske plaže.
Uzorkovanjem i analizom savske vode , a u odnosu na ispitane parametre mikrobiološke ispravnosti, savska voda ne odgovara zahtevu predviđenom za vode II klase namenjene rekreaciji i kupanju građana, prema Uredbi o klasifikaciji voda.
Iz JKP „Komunalije“ preporučuju kupačima bezbedno kupanje, pa je potrebno da izbegavaju ronjenje, gnjuranje, prskanje vodom i gledanje u vodi, ne sedeti na vlažnom pesku, već na prostirkama, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, ne ulaziti naglo u vodu, posle kupanja obavezno tuširanje čistom vodovodskom vodom sa tuševa.
Za bezbedno kupanje preporuka je i da se nadziru mala deca koja se najčešće kupaju u plićaku gde je voda najzagađenija.
Preporuka iz „Komunalija“ je i da se posle jake kiše ili oluje ne kupa se 2-3 dana.
Na gradskoj plaži je zabranjeno prisustvo kućnih ljubimaca na plaži a građani iu toku boravka na plaži treba da se pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

You may also like