Nova ulaganja u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović potvrdio je da su završeni pregovori sa jednim investitorom o izgradnji fabrike u kojoj će se proizvoditi drveni patosi i druge podloge za gajbe, piše Danas.

On kaže da je ova investicija vredna više od tri miliona evra i biće realizovana u Radnoj zoni „Radinačka petlja“, preko puta Termoprodukta, gde je investitor već privatno kupio zemljište.

Novi pogon će zaposliti 112 radnika, a mi ćemo pokušati da investitoru obezbedimo i podsticajna sredstva Agencije za strana ulaganja preko konkursa koji će se raspisati početkom naredne godine, kaže Nedimović. Ovo je još jedna investicija koja treba da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Sremskoj Mitrovici. O ovom ulaganju do sada nismo javno govorili pošto je sve dogovoreno u razgovorima koje smo sa investitorom imali tokom protekle dve sedmice.

Inače, narednih dana biće završeni i pregovori sa jednom slovenačkom kompanijom koja posluje u industriji obuće i koja namerava da u Mitrovici gradi fabriku sa najmanje 150 radnih mesta. Pregovori se, za sada, dobro odvijaju tako da je sve izvesnije da će početkom marta Mitrovica dobiti i nove pogone za proizvodnju obuće.

You May Also Like