Sremska Mitrovica – Najveći problem u Srbiji je nezaposlenost, samo u Vojvodini broj nezaposlenih je oko 200.000 lica.Veliki broj nezaposlenih lica je ostalo bez posla nakon zatvaranja velikog broja firmi kao i privatizacije. Ista situacija je i u Opštini Sremska Mitrovica.Samo u decembru u Sremskoj Mitrovici je bilo registrovano 6 565 nezaposlenih.
U ovoj godini lokalna samouprava najvljuje nova zapošljavanja, reč je o oko 1.000 radnih mesta, koja neće rešiti problem nezaposlenosti ali će se stvaranjem novih radnih mesta, poboljšati investiciona klima u Gradu.
U 2011.godini očekuje se da će u novoj proizvodnoj hali kompanije „Termoprodukt RS- 1“ već u februaru posao dobiti 50 radnika. Američka kompanija ITON, koja se bavi proizvodnjom elemenata za distribuciju električne energije, primiće tokom ove godine još 200 novih radnika.
U okviru projekta „Panonska vrata“ završava se kontejnerski terminal, zajednička investicija mitrovačke Luke „Leget“ i riječke Luke, gde se očekuje otvaranje 30 novih radnih mesta.Mitrovački proizvođač čeličnih jezgara za dušeke „Philip co“, u novoj proizvodnoj hali zaposliće 50 radnika.
U ovoj godini očekuje se i da će nova radna mesta mitrovčani dobiti u kompaniji „Biomed“, gde će raditi 50 novozaposlenih i u livnici čelika „Sirmijum stil “ koji će povećati broj radnika za sto novih radnih mesta.
Italijanska kompanija „ST grup“, započeće ove godine izgradnju valjaonice žice, gde se očekuje zapošljavanje 300 novih radnika. Planirana je izgradnja pogona za reciklažu aluminijuma u krugu bivšeg „Matroza“ gde se očekuje 250 radnih mesta i nemačke fabrike kočionih uređaja za automobile gde bi se u ovoj godini moglo zaposliti još 100 radnika. Najavljena je i izgradnja fabrike firme „MC Bauhem“, koja će proizvoditi aditive za građevinarstvo i imata oko 40 radnika.

You may also like