Sremska Mitrovica – U petak, 5. avgusta u 10 časova, bivši radnici “Mitrosa”, sada u stečaju, održali su protesni skup, saopšteno je u Opštinskom veću Saveza samostalnih sindikata Sremska Mitrovica.

Prvobitna ideja je bila da se skup održi ispred Gradske skupštine, ali je ona u međuvremenu promenjena i protest se organizovao ispred ove nekada naše jedne od najvećih industrijskih klanica i fabrika konzervi.

Jedini zahtev učesnika protesta je da se ubrza stečajni postupak, koji je pokrenut pre gotovo dve godine.

Pred privrednim sudovima u Čačku i Beogradu vode se dva stečajna postupka jer je kupac “Mitrosa”, Rodoljub Drašković ovo nekada jedinstveno preduzeće podelio na dve firme -SL Mitros i Svislajon Takovo.

Protest radnika „Mitrosa“ podržao je i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

„Godinama u nazad svedoci smo velikih problema koji prete sudbini „Mitrosa“ nekada jednog od najvećih proizvođača u oblasti klanične industrije, koji su kulminirali kupovinom preduzeća od strane gospodina Draškovića. Čitava stvar dobila je svoj tamni epilog slanjem preduzeća u stečaj početkom prošle godine i štrajkom glađu na koji je bila prinuđena grupa radnika kako bi skrenula pažnju na propast ovog privrednog subjekta i ostanak bez posla velikog broja radnika.“

„Grad i ja, kao gradonačelnik uvek ću biti iza radnika koji pokušavaju da ostvare prava legitimnim metodama borbe za istinu i očuvanje proizvodnih kapaciteta.“

„Zajedno sa predstavnicima Pokrajinske vlade i Sindikata, učinićemo sve kako bi se zamršena situacije, koja se sad prenela na teren prava, što pre okončala i kako bi smo našli partnera za ovaj kolektiv,“ rekao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i