Sremska Mitrovica – Predškolska ustanova „Pčelica“ iz Sremske Mitrovice, nizom aktivnosti po svojim objektima na teritoriji grada, u periodu od 3. do 10. Oktobra obeležava „Dečiju Nedelju“.

Maskembali, Igre bez granica, kao i kreativne radionice samo su neke od aktivnosti koje su vaspitači ove predškolske ustanove osmislili za mališane, a sve u cilju obraćanja deci sa pozitivnom porukom i obraćanje odraslima da se sete šta su im prioriteti, kažu u “Pčelici”.

Povodom “Dečije nedelje”, načelnica Gradske uprave za predškolsko obrazovanje , socijalnu zaštitu i omladinu, Nataša Kopčić, sa najbližim saradnicima je obišla objekte predškolske ustanove” Pčelica”, i mališanima podelila prigodne poklone.

Cilj obeležavanja Dečje nedelje je, između ostalog, skretanje pažnje javnosti na prava dece i potrebe da se ta prava zaštite. Takođe, ovo je i prilika za prezentaciju postignutih rezultata i ukazivanje na primere dobre prakse i saradnju institucija i drugih aktera sredine u stvaranju jednakih uslova za poštovanje prava i optimalan razvoj svakog deteta.

You may also like