Sremska Mitrovica – Grad Sremsku Mitrovicu posetila je delegacija mađarskog grada Dunaujvaroš.Saradnja između ova dva grada, koja je počela još 2004.godine nastavlja se kroz privrednu saradnju, kao i saradnju sa gradom-partnerom u nastavku realizacije projekata koji će omogoćiti da kvalitet života u Sremskoj Mitrovici bude što bolji, rekao je zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice na prijemu ove delegacije, dr. Srdjan Kozlina (audio zapis).

Evropska saradnja između Sremske Mitrovice i Dunaujvaroši se nastavlja, novina je, da će privrednici kroz ovu saradnju imati mogućnosti da na sajmovima u ovom gradu izlažu svoje proizvode.
Džorž Marković(audio zapis) sekretar Privredne komore Dunaujvaroši rekao je da je cilj posete, predstojeći sajam koji se organizuje u periodu od 3 do 5. juna ove godine.
Posle razgovora u Privrednoj komori u Sremskoj Mitrovici, predstavnici grada Dunaujvaroši su lokalnoj samoupravi izneli planove za predstojeći sajam u ovom gradu.

Značaj nastavka saradnje između Sremske Mitrovice i Dunaujvaroši, osim kroz privrednu saradnju ogleda se i kroz pomoć ovog grada i Mađarske, Sremskoj Mitrovici na njenom putu ka evropskim integracijama, istakla je Andrea Bochi (audio zapis) ispred kancelarije za Evropske Integracije.

You may also like