Sremska Mitrovica – Mitrovčani i dalje ne mogu da reše svoja dokumenta na šalterima Policije u Sremskoj Mitrovici. Policajaci zaduženi za rad sa građanima, odnosno izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.
Građani koji hitno rešavaju neku dokumentaciju, potrebno je da, ako putuju u inostranstvo zbog posla za to prilože i dokaz, nalaze od doktora ako je u pitanju put zbog bolesti ili kupljene karte za putovanje ako je posao razlog. Ovo su samo neki razlozi za hitnost, a uz dokumentaciju potrebno je da se priloži i zahtev .
Štrajk policajaca je počeo prošlog četvrtka. Nezavisni sindikat policije najavio je da će nastaviti sa zakonskom obustavom rada, a da će 14. februara razgovarati sa nadležnima u Ministarstvu finansija o potpisivanju posebno kolektivnog ugovora za radnike Ministarstva unutrašnjih poslova.
Za razliku od Nezavisnog sindikata policije, drugi reprezentativni sindikat – Policijski sindikat Srbije – ne štrajkuje i smatra da treba sačekati odluku vlade o potpisivanju posebnog kolektivnog ugovora.
Policijski sindikat Srbije dao je Vladi Srbije rok od 14 dana da se izjasni o usaglašenom predlogu posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP-a a ukoliko predlog do tada ne bude prihvaćen stupiće u štrajk 18. februara.

You may also like