Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 14. februara u Gradskoj tržnici održano je javno nadmetanje putem licitacije za davanje u zakup rashladnih vitrina. Od ukupno 32 rashladne vitrine, u zakup je dato 19. Zbog pooštrenih uslova Republičke veterinarske inspekcije, 11 rashladnih vitrina će sačekati drugi krug javnog nadmetanja. Pravo učešća u drugom krugu javnog nadmetanja imaju svi koji blagovremeno dostave urednu prijavu, i pri tom ispunjavaju sve uslove učešća na licitaciji.
Kada je reč o planovima, iz Pijačne uprave smo saznali da je za ovu godinu planirano dovođenje novog voda za dovod vode, čime bi bio rešen problem plaćanja jako visokih računa za vodu. Takođe je u planu ograđivanje pijačnog prostora kao i uvođenje gasa u zgradi Pijačne uprave.
Nedavno su dnevne novine koje izlaze na teritoriji cele Srbije pisale o čestim kradjama i obijanja pijačnih tezgi, na mitrovačkoj pijaci. U pijačnoj upravi tvrde da ova informacija nije tačna jer je po njihovoj evidenciji, prošle godine bio samo jedan pokušaj obijanja a od početka 2011.godine nije se desio ni jedan slučaj krađe.

You may also like