Sremska Mitrovica – Nizom aktivnosti, škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoje Popović“ iz Sremske Mitrovice obeležila je proteklu nedelju. Povodom 27. januara, u Pozorištu “Dobrica Milutinović“ je održana priredba kao i izložba radova nastalih u kreativnim radionicama škole i dnevnog boravka.
Na izložbi su predstavljeni radovi nastali u grafičkoj radionici, školskom plasteniku kao i radovi iz radionice za recikliranje papira. Istog dana, promovisan je i školski časopis koji izlazi dva puta godišnje. U ovom broju, trećem po redu, prezentovana je škola „Radivoje Popović“.
Časopis predstavlja produkt zajedničkog rada nastavnika i učenika ove škole.
Dan Svetog Save obeležen je i u prostorijama ove škole osvećenjem slavskog kolača, posetom sveštenika, kao i posetom članova Moto kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice, kojima je ove godine pripala čast da budu kumovi škole „Radivoje Popović“.

Članovi Moto kluba „Srem“ su prošle godine poklonili učenicima ove škole razboje za tkanje i jednodnevnu ekskurziju, a još jednu sličnu akciju pripremaju za mesec maj ove godine.

U školi „Radivoje Popovic“ u toku je priprema aktivnosti koje će obeležiti nastupajuće proleće.
21. marta ova škola će obeležiti Svetski Dan osoba sa Daunovim sindromom, zatim sledi tradicionalna prolećna izložba kao i likovna kolonija.

You may also like