Nekoliko stotina mitrovčana I pored hladne noći, novu godinu su dočekali na Gradskom trgu.Za zagrevanje je bila zaslužna novosadska grupa “Apsolutno romantično”.
Apsolutno romantično su svoj nastup počeli na vreme I izdržali su hladnoću zabavljajući mitrovčane.
Nakon ponoći, usledio je vatromet koji je trajao desetak minuta.Nešto malo posle ponoći nastupila je I grupa Karavan. Pevač I muzičari ove grupe pokazali su da Sremska Mitrovica ima odlične muzičare, dostojne I velikih zvezda.Mladi, okupljeni ispred bine pevali su sa pevačem Milošem pesme i domaćeg I stranog repertoara.
Grad je za novogodišnju noć za razliku od predhodnih godina imao manje građana na ulicama, neko je Novu godinu dočekao kod kuće a neki su se odlučili za kućnu varijantu zbog nedostatka novca za neku drugu organizaciju.
I kafići nisu bili puni, praznih stolova je bilo u skoro svim lokalima.
Za razliku od Sremske Mitrovice, neki Sremski gradovi su se odlučili da neće organizovati okupljanje na trgovima .U Šidu i Inđiji ove godine nisu organizovali doček na trgu a novac za tu namenu preusmeriće na drugu stranu. Tako će opština Šid tim novcem pomoći zemljotresom uništeno Kraljevo a Irig će taj novac iskoristiti za pomoć studentima. U Rumi je za novogodišnju noć svirao lokalni bend.

You may also like