Sremska Mitrovica – 19. decembra navršila se godišnjica kako je građanima Srbije omogućeno da putuju u zemlje Evropske unije bez viza.Velike gužve na šalterima za biometrijske pasoše obeležile su početak ukidanja viza, međutim, u 2010. godini prema podacima Uprave granične policije MUP-a, broj izlazaka iz Srbije u zemlje Evropske unije manji je za oko 300 000 u odnosu na 2009. godinu.
U zemlji gde je prosečna plata oko 300 evra, gde vlada kriza, besparica i nezaposlenost, ukidanje viza i putovanja su izgleda na poslednjem mestu.
Takva situacija je i u Sremskoj Mitrovici. Iako su novogodišnji i božićni praznici idealni za odlazak na odmor, interesovanje građana Sremske Mitrovice za odlazak izvan zemlje je minimalno. Prema informacijama koje smo dobili iz turističkih agencija koje posluju u našem gradu, interesovanje građana za putovanja je slabije nego prethodnih godina. Za novogodišnju noć, najtraženije destinacije su bili Prag, Budimpešta i Beč, dok su Kopaonik i Zlatibor najtraženiji zbog skijanja. Najveće interesovanje za odlazak na zimovanje je za mesec februar, kada su i cene aranžmana povoljnije.
Za putovanja uoči Božića, mitrovčani nisu zainteresovani, jer neke agencije nisu prodale ni jedan aranžman.
Božić se Sremskoj Mitrovici provedi u krugu porodica.

Možda Vam se svidi i