Sremska Mitrovica – Posle zimskog raspusta, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, prvi radni dan u drugom polugodištu za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Vojvodine je ponedeljak 17. januar.
Pred sam kraj prvog polugodišta, predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije najavili su totalnu obustavu rada u školama za 28 januar, zbog nazadovoljstva stanjem u obrazovanju.
28. januar je izabran da bi se ispoštovala školska slava Sveti Sava, koja se obeležava 27. januara.
I pored najava Sindikata obrazovanja Srbije da će škole drugo polugodište početi štrajkom, u Sremskoj Mitrovici za sada nema potvrda da će se gradske škole pridružiti protestu. Kako saznajemo za sada nema peciznih informacija o tome da li će štrajka biti ili ne. Direktori nekih škola u Sremskoj Mitrovici su za štrajk čuli putem medija, a predsednici sindikata još uvek nisu dali nikakvo obaveštenje.

Predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije i Unija prosvetnih radnika najavili su štrajk za 28. januar, dok će sindikat „Nezavisnost“ obustaviti nastavu četiri dana ranije. Oni protestuju zbog toga što je Vlada Srbije odbila da im poveća plate za deset odsto.

You may also like