Međunarodni sajam BAŠTINA 2011

Sremska Mitrovica – Sutra u Sremskoj Mitrovici počinje Drugi Međunarodni sajam konzervacije, restauracije, obnove dvoraca i istorijskih zgrada pod nazivom “BAŠTINA 2011” i trajaće sve do 3. juna 2011. godine.

Sajamski program održaće se na dve lokacije u našem gradu, u poslovno sportskom centu “Pinki “ i “Carskoj Palati”, a zainteresovani građani moćiće da pogledaju sajamski program od 10h do 19h, svakim danom tokom trajanja sajma. Ulaz je slobodan.

Cilj sajma je da skrene pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na stanje kulturne baštine u Srbiji i neophodnost podizanja svesti o potrebi njene zaštite kako bi je sačuvali za buduće generacije. Osim toga, namera organizatora je da se posetiocima omogući pristup praktičnim demonstracijama tradicionalnih i novih materijala i tehnologija koje se koriste u konzervaciji i restauraciji.

Sajam je namenjen naučnicima i stručnjacima iz oblasti zaštite kulturnih dobara, istorije umetnosti, arhitekture, urbanizma, prostornog planiranja, ekonomije, marketinga, turizma i drugih naučnih oblasti, konzervatorima, restauratorima, arheolozima, predstavnicima državnih institucija, lokalnih uprava i samouprava, proizvođačima građevinskog materijala i sredstava za zaštitu, fondacijama, potencijalnim invenstitorima ali i vlasnicima dvoraca i starih zgrada.

P.Ž

You May Also Like