Sremska Mitrovica – Dok ulični prodavci, i prodavci lubenica na gradskim trgovima i pijacama brinu kako će isplatiti troškove nastale uzgajajući lubenice, prodaja lubenice u „Merkatoru“ i „Rodi“ u julu uvećana je više od tri puta u odnosu na isti mesec 2010, a značajan rast zabeležen je i u plasmanu ostalog sezonskog voća, pre svega breskvi i nektarina, saopštio je danas „Merkator -S“.

Merkator -S u julu je zabeležio rast prodaje voća i povrća za 50 odsto u odnosu na jul 2010, dok je plasman pojedinog sezonskog voća i povrća bio rekordan. Tako je, na primer, u prošlom mesecu prodaja banana bila veća nego u istom mesecu lane za više od sto odsto.

Od povrća, rast prodaje između 50 i 100 odsto zabeležen je u plasmanu paradajza, kupusa, paprike, krastavca, dinja i tikvica.

Pored toga, plasman povrća koje se koristi tokom cele godine, poput crvenog i belog krompira, šargarepe i crnog luka, uvećan je vise od 50 odsto.

U ponudi u prodajnim objektima Merkator i Roda, u sezoni, uglavnom je voće i povrće lokalnih proizvođača, sa kojima Merkator-S ima „izuzetnu i kontinuiranu saradnju“.

Merkator-S sarađuje sa zemljoradničkim zadrugama „Dobro voće“ iz Slankamena,“Carska bašta“ Zrenjanin, „Kondor“ Stepanovićevo, ali i samostalnim poljoprivrednim gazdinstvima, kao što su, Janko Medved, ili poljoprivredno gazdinstvo Goran Salonski, navodi se u saopštenju.

You may also like