Lubenice najprodavanije u hiper marketima

Sremska Mitrovica – Dok ulični prodavci, i prodavci lubenica na gradskim trgovima i pijacama brinu kako će isplatiti troškove nastale uzgajajući lubenice, prodaja lubenice u “Merkatoru” i “Rodi” u julu uvećana je više od tri puta u odnosu na isti mesec 2010, a značajan rast zabeležen je i u plasmanu ostalog sezonskog voća, pre svega breskvi i nektarina, saopštio je danas “Merkator -S”.

Merkator -S u julu je zabeležio rast prodaje voća i povrća za 50 odsto u odnosu na jul 2010, dok je plasman pojedinog sezonskog voća i povrća bio rekordan. Tako je, na primer, u prošlom mesecu prodaja banana bila veća nego u istom mesecu lane za više od sto odsto.

Od povrća, rast prodaje između 50 i 100 odsto zabeležen je u plasmanu paradajza, kupusa, paprike, krastavca, dinja i tikvica.

Pored toga, plasman povrća koje se koristi tokom cele godine, poput crvenog i belog krompira, šargarepe i crnog luka, uvećan je vise od 50 odsto.

U ponudi u prodajnim objektima Merkator i Roda, u sezoni, uglavnom je voće i povrće lokalnih proizvođača, sa kojima Merkator-S ima “izuzetnu i kontinuiranu saradnju”.

Merkator-S sarađuje sa zemljoradničkim zadrugama “Dobro voće” iz Slankamena,”Carska bašta” Zrenjanin, “Kondor” Stepanovićevo, ali i samostalnim poljoprivrednim gazdinstvima, kao što su, Janko Medved, ili poljoprivredno gazdinstvo Goran Salonski, navodi se u saopštenju.

You May Also Like