Jafu povukla i Crna Gora

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je i sa tržista u Crnoj Gori povučen Jafa keks koji se proizvodi u Crvenki.
Posle informacije da je „jafa” biskvit povučen sa slovenačkog tržišta zbog sumnje da se na ambalaži nalaze štetne materije koje mogu da dospeju do biskvita, inspektori
Reč je, kako je saopšteno, o supstancama koje se koriste u mastilu za štampanje na površini kutija i koje mogu dospeti u sam proizvod, što može biti štetno za potrošače.
Srpska konditorska kompanija Jafa ranije danas je saopštila da je ambalaža u koju pakuje proizvode zdravstveno bezbedna i da su procesi proizvodnje i pakovanja regulisani najstrožim standardima.
Srpska kompanija je dodala da su na slovenačkom tržištu podeljena mišljenja o dozvoljenosti korišćenja UV laka na spoljnoj ambalaži proizvoda i da je zbog toga Jafa od oktobra 2010. godine prešla na korišćenje vodenog laka na sekundarnoj ambalaži.
Savez potrošača Slovenije savetovao je kupcima da ne konzumiraju „Crvenkine“ kekse ukoliko su ih već kupili, javio slovenački portal „Dnevnik.si“.
Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede počeli su vanredne kontrole ove fabrike u Crvenki.
Nenad Vujović, načelnik u Generalnom inspektoratu Ministarstva poljoprivrede, kako piše „Politika” da je keks bezbedan. Ali, provera sastava pakovanja posao je za sanitarne inspektore Ministarstva zdravlja. Oni su u pogonima proizvođača ambalaže i „jafe”, a rezultati se čekaju.

You May Also Like