Sremska Mitrovica – Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda, organizovaće od 20. do 25. juna 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Ovom akcijom, vozači širom Srbije imaće mogućnost da pred nastupajuću letnju sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila.
Vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone, ističu u AMSS.

Pored uobičajene provere tehničke ispravnosti obavljaće se i kontrola zaptivenosti instalacija kod vozila koja koriste tečni naftni gas.

Poslednji put ova akcija je organizovana u novembru prošle godine, i besplatno je pregledano preko 10.000 vozila širom Srbije. Rezultati su pokazali da je 50% pregledanih vozila imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najčešći problem su uredjaji za zaustavljanje i to u 51% slučajeva, dok je 18% vezano za uredjaje za osvetljavanje, a 15% za uredjaje za upravljanje vozilom.

Poslovna jedinica AMSS u Sremskoj Mitrovici nalazi se u ulici Fruškogorska br. 85 A i ovim putem apeluju na vozače da se u što većem broju odazovu ovoj akciji.

You may also like