Inđija dobila još jednu fabriku

Sremska Mitrovica – Kompanija IGB Automotiv (Automotive) danas će u Inđiji otvoriti novu fabriku za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora za sigurnosne pojaseve, u koju uloženo oko tri miliona evra.

Direktor IGB Automotiv Nebojša Dragićev rekao je da će se u novom pogonu od 8.000 kvadratnih metara, proizvoditi za renomirane kupce iz autoindustrije, a u planu je zapošljavanje još 100 radnika do kraja 2012. godine.

„Preduzeće u Inđiji je osnovano 2007. godine i u njemu je u iznajmljenoj hali zaposleno 133 radnika koji su proizvodili 100.000 grejača za sedište godišnje. Naredne godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, zaposlili smo još 48 radnika i povećali proizvodnju na 1,5 miliona komada grejača godišnje“, rekao je Dragićev.

Prema njegovim rečima, IGB Automotiv danas ima 650 radnika i proizvodi oko šest miliona grejača za automobilska sedišta.

„Mislim da je naš primer lep model poslovanja jedne strane kompanije u Srbiji, koja je pre četiri godine počela od nule. Posebno nas izdvaja činjenica da 90 odsto zaposlenih čine žene“, kazao je Dragićev.

Direktor Fonda za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond) Branislav Bugarski je rekao da je IGB Automotiv započeo svoju investiciju u Vojvodini uz stručnu podršku fonda i za samo tri meseca od prvog kontakta otvorio prvu fabriku u Inđiji.

„Uz fer odnos rukovodstva kompanije uspeli smo da održimo broj zaposlenih za vreme svetske ekonomske krize. Kada je prošla kriza, oni su bili u prednosti u odnosu na konkurente i veoma brzo su mogli da odgovore na zahteve tržišta i vrate se na obim proizvodnje koji su imali. Ubrzo se iskazala potreba za proširenje kapaciteta i oni su započeli izgradnju nove hale“, rekao je Bugarski.

Iste godine kompanija je potpisala ugovor sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA za dodelu subvencija u iznosu od 2.500 evra po radnom mestu za 300 radnika. Za proširenje proizvodnog pogona SIEPA je odobrila povećanje iznosa subvencije i 2010. potpisan je aneks ugovora uz ukupne subvencije od 1,8 miliona evra za 720 ljudi.

IGB Automotiv je ćerka firma nemačke kompanije IG Bauerin (Bauerhin), a ima pogone i u Češkoj, Kanadi, Kini, Južnoj Koreji i Meksiku.

You May Also Like