Sremska Mitrovica – U Opštoj bolnici u Sremska Mitrovica danas je ozvaničen početak saradnje između Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Opšte bolnice i Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Cilj saradnje ove tri medicinske institucije je efikasan tretman bolesnika obolelih od akutnog infarkta miokarda.

Najveću korist od ove saradnje imaće bolesnici sa područja mitrovačke opštine, sa akutim infarktom miokarda. Ukoliko se na vreme i u kratkom roku od prve pojave bola jave službi hitne pomoći u Sremskoj Mitrovici, oni će ih odmah transportovati u Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gde će im biti urađena hitna koronarografija i stavljeni stenovi u akutno zapušenu aortu.

Na taj način, bolesnici sa akutnim infarktom koji što brže, u pravim satima nakon nastanka infarkta budu transportovani u Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, imaće veliku šansu za nastavak kvalitetnog života i očuvanja srčanog mišića. Posle stabilizovanja zdravstvenog stanja, bolesnici će biti vraćeni u bolnicu u Sremsku Mitrovicu na dalje lečenje, kažu u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Ugovor o ovoj saradnji potpisali su Prof.dr Nada Čemerlić Ađić, generalna direktorica Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Prim.dr Miroslav Kendrišić, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica i Nada Petković Zec direktorica Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

You may also like