Dok ostale cene rastu, gorivo pojeftinjuje

Sremska Mitrovica – Na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) i „Lukoila Srbija“ pojeftinio je benzin za preko tri dinara po litru, a očekuje se da će narednih dana i ostale naftne kompanije sniziti cene tog derivata.

NIS je snizio cenu benzina BMB 95 na benzinskim pumpama širom Srbije za 3,5 dinara i njegova cena sada iznosi od 123,8 do 131,9 dinara po litru.

Naftna kompanija „Lukoil Srbija“ je, u okviru novogodišnje akcije, snizila cenu evropremijuma BMB 95 za tri odsto, pa taj derivat kod „Lukoila“ sada košta 134,3 dinara za litar, saopštila je te kompanija.

Popust važi za sve klijente na 65 benzinskih stanica „Lukoila“, kažu u toj kompaniji i navode da je evropremijum BMB 95 derivat evro 5 kvaliteta, koji se proizvodi u Lukoilovim rafinerijama i doprema na srpsko tržište.

Očekuje se da će i na ostalim pumpama cene benzina narednih dana biti niže, a koliko će to pojeftinjenje iznositi zavisi od svake kompanije pojedinačno, izjavio je Tanjugu predsednik Udruženja benzinskih pumpi Borisav Tatić.

U NIS-u ističu da ta kompanija nastoji da, u skladu sa svojom poslovnom politikom, očuva konkurentne cene proizvoda na maloprodajnom tržištu naftnih derivata u Srbiji i da kontinuirano prati kako bi one bile na nivou prosečnih cena u regionu.

You May Also Like