Sremska Mitrovica -U okviru akcije „Jabuka ili Limun” učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Baja” iz Sremske Mitrovice u pratnji saobraćajne policije „regulisaće” saobraćaj u četvrtak 15. septembra.

Osnovci će regulisati saobraćaj u vremenskom periodu od 11,00 do 12,00 časova u Ulici Vuka Karadžića, kod Pravoslavne crkve pored Trga Svetog Stefana.

Đaci će vozačima koji budu poštovali propise dodeljivati jabuku i plaketu u znak zahvalnosti, a onima koji prekrše saobraćajne propise limun i plaketu sa molbom da poštuju pravila. Pre izlaska na teren, učenicima će se u školi održati teorijska nastava o pravilnom ponašanju u saobraćaju.

Četvrtu godinu za redom Delta Generali Osiguranje organizuje akciju „Jabuka ili limun“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i osnovnim školama širom zemlje. Cilj akcije je edukacija dece o pravilnom ponašanju u saobraćaju i povećanje svesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća. U projektu koji će se realizovati od 12. do 16. septembra učestvovaće 8.000 učenika iz 61 osnovne škole u 51 gradu širom zemlje.

Deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju, a Srbija je među saobraćajno najnebezbednijim zemljama u Evropi.

You may also like