Sremska Mitrovica – Pojedine naftne kompanije, koje snabdevaju tržište Srbije tečnim naftnim gasom (TNG), podigle su cenu za dva do tri dinara.

Pojedine naftne kompanije, koje snabdevaju tržište Srbije tečnim naftnim gasom (TNG), podigle su cenu za dva do tri dinara. Tako je na pumpama kompanija MOL, EKO, OMV, ali i na velikom broju privatnih stanica, „plin“ dostigao cenu od 63,40 dinara.

Benzinske pumpe u Sremskoj Mitrovici još nisu podigle cene tečnog gasa, tako da se i dalje može kupiti po staroj ceni, odnosno po 61, 90 dinara po litri, kažu na pumpama u Sremskoj Mitrovici.

Trenutno je mala nestašica, pune se rezervoari za zimu,ali mislim da je to prolazno i da treba da sačekamo nekoliko dana dok se tržište ne stabilizuje – kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih stanica Srbije.

Cene, međutim nije menjala Naftna industrija Srbije. Na njihovim benzinskim stanicama, kako se ističe u saopštenju NIS dostavljenog „Novostima“, cena se nije menjala od kraja maja kada je TNG pojeftinio od 10 para do 1,7 dinara. Trenutno na pumpama NIS se TNG prodaje po ceni od 59,80 do 61,80 dinara po litru. Cene u četvrtak nije promenio ni „Lukoil“ na čijim se benzinskim stanicama TNG točio za 58,40 do 62,40 dinara po litru.

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da je od januara prošle do januara ove godine 90 hiljada ljudi u Srbiji ostalo bez posla i da je nezaposlenost oko 20 odsto. On je rekao da je na sastanku sa premijerom, ministrima i predstavnicima Narodne banke Srbije i Fiskalnog saveta predočio probleme sa kojima se suočavaju privrednici. Kao jedan od najvećih problema privrednika naveo je prevelike dnevne oscilacije dinara.

You may also like