Sremska Mitrovica – Stupanjem na snagu Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, ustanovljena je osnova efikasnijeg i kvalitetnijeg uključivanja osoba sa invaliditetom na tržište rada.
Odredbe Zakona koje se odnose na obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom primenjuje se od 23. maja prošle godine.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Sremska Mitrovica trenutno se nalazi 361. osoba sa invaliditetom. Tokom prošle godine posao je našlo 58 lica sa invaliditetom i primetan je veći broj poslodavaca koji ih zapošljavaju. Broj poslodavaca koji je, zaposlivši osobe sa invaliditetom, koristio i određene subvencije je 14. a broj zaposlenih lica je 19.
Trenutno se u Nacionalnoj službi za zapošljvanje filijala Sremska Mitrovica obavlja procena sposobnosti za zaposlena i nezaposlena lica sa invaliditetom. Na adresu filijale u našem gradu stiglo je 232 zahteva.
U sredu, 23. februara u hotelu „Sirmium“ u vremenu od 11-13 časova održaće se sajam zapošljavanja. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Sremska Mitrovica, u našem gradu, u decembru prošle godine bilo je je registrovano 6 565 nezaposlenih lica, sada se taj broj povećao. Svi nezaposleni će svoju šansu za zaposlenjem dobiti i na predstojećem sajmu zapošljavanja.
Takođe, biće pozvani I poslodavci koji imaju potrebu za zapošljavanjem lica sa invaliditetom.

You may also like