1. novembra gas poskupljuje za 15%

Sremska Mitrovica – Generalni direktor preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović rekao je juče da će gas u Srbiji poskupeti od 1. novembra u proseku oko 15 odsto.

On je precizirao da će poskupljenje za domaćinstva biti oko 10 odsto i da će jedan kubni metar gasa koštati oko 36 dinara, te će prosečan račun porasti sa 12.000 na 14.000 dinara.

Bajatović je kazao da će sve toplane preći na snabdevanje gasom, te će im cena gasa biti smanjena i iznositi koliko i za domaćinstva.
On je kazao i da postoji i dogovor sa Vladom o tome da se, posle novembarskog poskupljenja, cena gasa ne menja do naredne grejne sezeone, iako očekuje da gas u svetu poskupi početkom 2012. godine.

Bajatović je rekao i da će, ukoliko se po planu nastavi punjenje skladišta gasa u Banatskom dvoru, Srbija imati dovoljno gasa cele sezone čak iako dođe do krize sa snabdevanjem.

„Dugovi toplana za gas iznose oko osam milijardi dinara“, rekao je Bajatović i dodao da je da je rebalansom budžeta „Srbijagasu“ odobreno dodatno zaduženje od 190 miliona evra zbog razlike u nabavnoj i prodajnoj ceni gasa.

You May Also Like