Sremska Mitrovica – Krajem prošle godine, Elektro privreda Srbije podnela je zahtev za poskupljenje struje , na ovaj zahtev Vlada Srbije je odgovorila usvajanjem plana poslovanja EPS-a za narednu godinu, po kom je bilo predviđeno poskupljenje od 13,7 odsto u 2011.godini. U Ministarstvu energetike krajem prošle godine bilo je naznaka da struja neće poskupeti do kraja grejne sezone, međutim sada je izvesno da će se to desiti dve nedelje pre kraja zvanične sezone grejanja.
U intervju za izdanje lista Danas, Ministar energetike Petar Škundrić je, izjavio da očekuje da će od 1. marta poskupeti struja u Srbiji.

Prema njegovim rečima, cena struje u Srbiji je najniža u Evropi, a ovo poskupljenje bi trebalo da bude jednokratno.
Pre ovog poskupljenja koje je najavljeno za 1.mart, struja je poslednji put poskupela takođe u martu prošle godine, u proseku za 10 odsto, a pre toga u avgustu 2008. godine, za 8,9 odsto.

Struja poskupljuje a dugovanja se gomilaju, po zadnjim računicama privreda i građani su za struju dugovali oko 67 milijardi dinara.
U Vojvodini se struja redovnije plaća nego u ostalom delu Srbije.
Mitrovčani, Rumljani i Subotičani spadaju u bolje platiše u odnosu na ostale gradove u Srbiji.
U Sremskoj Mitrovici najredovnije platiše su penzioneri kao i građani sa manjim ali redovnim primanjima.
Dok građani čekaju poskupljenje iz Elektrodistribucije Sremska Mitrovica podsećaju da je rok za plaćanje računa 20. u mesecu, i napominju da će ubuduće posle tog datuma isključivati struju ukoliko potrošač nije izmirio prethodna dva računa.

You may also like