Zimska služba javnog komunalnog preduzeća „Komunalije“ pripremljena je za zimsku sezonu.Trenutno se okončava postupak javne nabavke soli kojima će se posipati pešačke staze i centralna zona grada.Danas u Komunalije stiže 5 tona soli, a da li će količina soli biti dovoljna zavisi od vremenskih prilika.

„Komunalije “ i ove zime brinu za pešačke zone u zoni centra grada i za glavne pešačke zone u stambenim naseljima.

Način rada i broj radnika ostaće neizmenjeni. U toku sezone na poslovima rašćišćavanja snega radi 10 radnika, u smenama a od zimske mehanizacije koriste se dva traktora.

Zimska služba biće aktivna u periodu od 15. novembra do 15. marta, mada početak i kraj rada zavisi i od samih vremenskih prilika.

Putevi AD za izgradnju i održavanje saobraćajnica Sremska Mitrovica i ove godine će održavati sve puteve u gradu i selima.

U ovom preduzeću kažu da su za ovu sezonu obnovili vozni park, kupovinom 3 kamiona i novim Grederom. Od prošle godine je u skladištima ovog preduzeća ostala određena količina soli, a ovih dana se pripremaju za nabavku potrebne količine za sezonu koja za AD Puteve počinje 1.decembra.

Možda Vam se svidi i