Porast vodostaja Save ne ugrožava Sremsku Mitrovicu.Granice vanredne odbrane neće biti premašene, prognoziraju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Rast nivoa vode svakodnevno se kontroliše na mernim mestima.U Vodoprivrednom preduzeću Sava u Sremskoj Mitrovici kažu da je stanje pod kontrolom te da ne preti probijanje nasipa duž obale. Vodostaj će biti u porastu do subote, a od nedelje Sava će biti u opadanju i stagnaciji. Kod Sremske Mitrovice se za vikend očekuje vodostaj od 740 santimetara.
Međutim, zbog izlivanja Drine privremeno su zatvorena četiri granična prelaza – Badovinci, Trbušnica, Mali Zvornik i Ljubovija.Uprava carina saopštila je danas da je Sremska Rača jedini prelaz ka Bosni i Hercegovini.
Na oko 500 metara udaljenosti od graničnog prelaza Badovinci, sa bosanske strane, voda je prešla preko puta i presekla komunikaciju prema Bjeljini. Nivo vode je bio oko 20 santimetara sa tendencijom daljeg rasta, zbog čega se obustavlja svaki vid saobraćaja preko Pavlovića mosta, a svi putnici se upućuje na alternativne pravce, navodi se u saopštenju.
Na ušću Drine u Savu kod Šapca ka Beogradu, zbog porasta vodostaja proglašena je vanredna odbrana od poplava. Kod starog šabačkog železničkog mosta pod vodom je vikend naselje u nebranjenom delu Save,saopšteno je danas.

Možda Vam se svidi i