Uhapšeni osumnjičeni za utaju poreza

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je Policija u Beogradu uhapsila je troje osumnjičenih za utaju više od 9,5 miliona dinara poreza.Uhapšeni su direktor preduzeća „Profit sistem“ iz Beograda Vukašin P. (28), zamenik direktora preduzeća „Stepanov“ d.o.o. iz Sremske Mitrovice Jasminka S. (40) i Milan A. (49), direktor preduzeća „Termotehna“ iz Beograda.

Prema navodima policije, Jasminka S. i Milan A. se sumnjiče da su od 10. jula 2009. do 3. februara ove godine sačinili više lažnih ugovora i računa o pružanju fiktivnih usluga građevinskih radova preduzeću „Profit sistem“, vrednih više 59 miliona dinara.

Preduzeće „Stepanov“ d.o.o. iz Sremske Mitrovice, registrovano je na adresi Kralja Petra I, i po evidenciji Narodne banke Srbije na ovoj adresi je registrovano nekoliko različitih firmi.Po istoj evidenciji ovo preduzeće je u blokirano na osnovu prinudne naplate od 2006.godine.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu, navela je policija i dodala da se istraga zloupotreba nastavlja.

U akciji su učestvovali policijski službenici MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Poreskom policijom i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

You May Also Like