Uhapšena kriminalna grupa

Pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, u suradnji sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal, u akciji pod nazivom „Toplica“, lišili su slobode višečlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprave i zlouporaba službenog položaja.
Ova grupa je koja je u poslednjih osam meseci prevarama zaradila više od trideset miliona dinara.
Grupa, kojom je rukovodio Dejan Marjanović iz Novog Sada tereti se da je na osnovu lažnih dokumenata registrovala preduzeća u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.Od uhapšenih 13 lica, iz Sremske Mitrovice osumnjičen je i uhapšen Igor Gas (1979) .

Oni su kao organizovana kriminalna grupa u razdoblju od februara do oktobra 2010.godine, na temelju falsifikovanih ličnih karti i putnih isprava, registrovali veći broj preduzeća na teritoriji Novog Sada, Beograda i Sremske Mitrovice („IZZI“, „Time 28“, „Drag & Drop“, „Johaness“). Predstavljajući se lažno, dovodili su u zabludu veći broj preduzeća sa teritorije Srbije da im na odloženo plaćanje isporuče robu koju nisu imali nameru da plate. Potom su bez evidencije u poslovnim knjigama preduzeća, tu robu prodavali za gotov novac, izbjegavajući dalji kontakt sa dobavljačima robe-piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Takođe, organizatori i članovi ove grupe, u pomenutom periodu su se, na osnovu falsifikovanih ugovora o kupoprodaji nekretnina, upisivali kao vlasnici predmetnih nekretnina na teritoriji Novog Sada, koje su zatim nudili na prodaju.

Na opisani način, oni su na štetu raznih pravnih osoba s teritorija Srbije, kao i stvarnih vlasnika nekretnina na teritoriji Novog Sada, pribavili protivpravnu imovinsku korist u, do sada utvrđenom, iznosu od preko 50.000.000,00 dinara.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku, biti predati dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu

You May Also Like