13. 10. 2010. Izvor| Radio 021

Vođa huligana na stadionu u Đenovi, koji je za vreme utakmice Italija-Srbija sedeo na ogradi koja deli tribine od terena je uhapšen, saopštila je italijanska policija. On je pronađen dok se krio u prtljažniku jednog od autobusa koji su bili parkirani ispred stadiona Luiđi Feraris.

Vođa navijača Crvene zvezde

Kako B92 prenosi, reč je o Ivanu Bogdanovu, zvanom Coi. Prema saznanjima ekipe emisije “Insajder“ Bogdanov je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi “Ultra bojs“. Ima 29 godina, završenu srednju školu i nezaposlen je. Protiv njega su podignute četiri krivične prijave – za učestvovanje u tuči, nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeno dvadesetak izgrednika

Pošto su u pojedinim autobusima pronađeni „topovski udari“, italijanska policija zabranila je polazak navijača i naredila detaljan pretres kako gledalaca iz Srbije, tako i svih autobusa. Prema tvrdnjama Karabinjera vodeći huligan kod sebe je imao i ručnu bombu koju je držao na grudima kada je uhapšen. U akciji italijanske policije tokom protekle noći, uhapšeno je dvadesetak osoba. Prilikom sukoba izgrednika sa policijom povređeno je desetak ljudi.

You may also like