22. 11. 2010.- Novosti
Studentima koji primaju porodične penzije Republički fond PIO privremeno je obustavio isplatu. Na ovaj potez su se odlučili, kako kažu, zato što dok traju ispiti ne mogu da imaju evidenciju o tome ko će sve upisati narednu godinu, a upravo je ova potvrda uslov za dobijanje porodične penzije. Ipak, studentima se ovaj „recept“, koji se, inače, primenjuje prvi put u dugačkoj praksi Fonda, ni najmanje ne dopada, jer o tome nisu čak ni obavešteni.

U Fondu PIO kažu da su za ovakvom merom posegli jer im se dešava da studenti ne upišu narednu godinu, a Fond im je uplatio novac. Posle nemaju način da ga vrate i čitav se proces razduživanja otegne.

„Svim studentima koji su korisnici porodične penzije smo od 30. septembra privremeno obustavili isplatu i to smo učinili zato što želimo da sprečimo situacije u kojima naknadno potražujemo preplaćene iznose penzija. A to činimo u slučajevima kada nam se ne dostave školske potvrde“, objašnjava Jelica Timotijević iz Fonda PIO. „Svako ko donese potvrdu da je redovno upisao godinu odmah će ostvariti pravo na isplatu“.

Možda Vam se svidi i