Potrošnja struje u Sremskoj Mitrovici od početka grejne sezone beleži povećanje, ali to ne utiče na bezbednost sistema, kaže Mirjana Batalo šef prodaje mitrovačke elektrodistribucije.
-U odnosu na gradove koje pokriva Elektrovojvodina, mitrovački potrošači redovnije plaćaju svoje dugove za struju.U privredi postoje stalni dužnici ali su oni malobrojni i ne utiču na redovnu distribuciju struje u mitrovačkoj opštini-rekla je Mirjana Batalo
Mitrovačka elektrodistribucija zadnih 10 dana isključuje i domačinstva i privredu radi redovnog održavanja sistema, ovi radovi se izvode kako bi se povećala pouzdanost dela elektroenergetskog sistema na području Sremske Mitrovice.
O dugovanjima u Vojvodini na konferenciji za novinare u Beogradu govorio je Direktor preduzeća Elektrovojvodine Tomislav Papić koji je izjavio da je dug za korišćenje električne energije u Vojvodini dostigao 8,2 milijarde dinara-prenosi Beta
Tomislav Papić je rekao da 3,6 milijardi dinara duguju domaćinstava a 4,6 milijardi dinara privreda.
Papić je dodao da je najkritičnija grupa dužnika u domaćinstvima – oko 5.500 potrošača koji duguju preko 100.000 dinara i oni će biti na listi dužnika koji mogu očekivati skoro isključenje sa električne mreže.
Papić je kazao da su dugovanja najveća u privredi, koja spada u grupu prioritetnih potrošača.
Prema njegovim rečima, problem neplaćanja privrede je nemoguće rešiti planskim isključivanjem sa mreže, tako da će dugovanja Elektrovojvodina naplatiti pomoću menica, bankovnih i hipotekarnih garancija.
Iz elektrovojvodine najavili su od sledećeg meseca primenu novih jednistvenijih računa za naplatu električne energije.
Na računu će se nalaziti deo koji jasno pokazuje utrošene kilovate, period obračuna, obračunsku snagu, kao i deo koji se odnosi na pretplatu za javni informativni servis.
Cene i metodologija naplate ostaće isti, ali će računi biti u kovertama i uplatnice, u koje će korisnici sami upisivati iznos uplate, biće njegov sastavni deo.
Iz Elektrovojvodine tokom prošlje nedelje najavljena je akcija – podela štedljivih sijalica potrošačima koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji spadaju u grupu najugroženijih korisnika socijalne pomići. Mirjana Batalo šef prodaje mitrovačke elektrodistribucije, za Ozon radio je rekla da je akcija počela i da je na 157 kućnih adresa stigao dopis o preuzmanju donacije.Svaki korisnik iz ove grupe potrošača će dobiti po dve štedljive sijalice.

You may also like