Škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) stupiće 1. septembra u jednodnevni štrajk upozorenja, okupljanjem zaposlenih na beogradskom Trgu Nikole Pašića i protestnom šetnjom, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog stanja u obrazovnom sistemu Srbije.

Slobodan Vujičić  predsednik sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica na današnjem sastanku  rekao je da će se sindikat prosvetnih radnika Sremska Mitrovica pridružiti protestu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) I da školska godina 2010/11  počinje 2.septembra.

Vujičić podseća da ima više razloga za protest , a glavni I osnovni razlozi su izmena I dopuna zakona osnove sistema obrazovanja, izmena I dopuna zakona posebnog kolektivnog ugovora, racionalizacija mreža škola  i povećanje ličnog dohotka.

Konačna odluka o prijemu đaka prvaka biće poznata  27.avgusta.

Slobodan Vujičić  je na konferenciji za novinare  najavio  I mogućnost donošenja odluke o štrajku, ukoliko Ministarstvo ne razmotri zahteve. Štrajk je najavljen  za 21.semtebar.

On takođe napominje da postoje najave da će ministarstvo prihvatiti zahteve I da će se načelno prevazići jedan deo problema.

Opširnije vesti pratite na 91,9 Mhz

You may also like