Sajam lokalne samouprave otvoren je danas u Beogradu u organizaciji Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, grada Beograda i Stalne konferencije gradova i opština.Na ovoj manifestaciji svoje potencijale predstaviće i Opštine Sremska Mitrovica, Šid, Ruma, Irig i Beočin.
Trodnevni sajam koji okuplja 90 lokalnih sampouprava otvorio je predsednik Srbije Boris Tadić
Jedna od najvažnijih tema na sajmu je finansiranje lokalnih samouprava. Tokom sajma održaće se skup posvećen finansiranju opština i gradova što je najaktuelnija tema pred donošenja budžeta republike, ali i budžeta lokalnih samouprava. Još jedna aktuelna tema o kojoj će se govoriti je Zakon o javnoj svojini.

Prema programu Sajma, samouprave će predstaviti svoje privredne, kulturne, turističke i druge potencijale brojnim gostima iz okruženja, donatorima, poslovnim bankama, privrednicima sa kojima gradovi i opštine već sarađuju. Planirane su i panel diskusije o iskustvima iz okruženja, međuopštinskoj saradnji u Srbiji, evropskim standardima lokalne samouprave u brizi o ranjivim grupama stanovništva, matičnim knjigama i jedinstvenom biračkom spisku, a biće predstavljen i Nacrt zakona o radnim odnosima u lokalnoj samoupravi.

Možda Vam se svidi i