Regionalna deponija komunalnog otpada sa centrom za reciklažu biće izgrađena u Sremskoj Mitrovici.
Investitor radova je Grad Sremska Mitrovica, a sredstva se obezbeđuju iz fondova Evropske unije i budžeta gradova Sremska Mitrovica i Šabac.
Izgradnjom regionalne deponije, vredne oko 11 mil EUR, stanovnici Sremske Mitrovice i Šapca do sredine 2012. godine rešiće probleme u vezi sa komunalnim otpadom.

Lokacija u Sremskoj Mitrovici za izgradnju regionalne deponije Jarak je u upotrebi kao opštinska nesanitarna deponija od 2001. godine. Tri ćelije su pokrivene čvrstim otpadom, a četvrta je trenutno u upotrebi. Dalje korišćenje nesanitarne deponije negativno bi uticalo na životnu sredinu, te ovaj projekat predviđa izmeštanje Mančelovog kanala, izgradnju novih ćelija deponije, uklanjanje otpada iz nesanitarnih i odlaganje u sanitarne ćelije, izgradnju sistema za sagorevanje deponijskog gasa, izgradnju linije za separaciju, izgradnju transfer stanice i zatvaranje nesanitarne deponije u Šapcu. Radovi će se odvijati u 3 faze, a životni vek ovakve sanitarne deponije je oko 15 godina.

Cilj projekta je unapređenje zaštite životne sredine i rešavanje problema odlaganja čvrstog komunalnog otpada na teritorijama Sremske Mitrovice i Šapca, kao i poštovanje Nacionalne strategije upravljanja otpadom i pratećih zakona.

Možda Vam se svidi i