Ministarstvo omladine i sporta Srbije prihvatilo je zajednički projekat Kancelarije za mlade i dve omladinske organizacije – „Omladinski klub“ i „Faza želja“ – pa će se u naredna tri meseca u Sremskoj Mitrovici realizovati Projekat za urbano leto u Sremskoj Mitrovici.

Cilj ovog projekta, vrednog 497.000 dinara, na čijoj realizaciji učestvuju više gradskih uprava i javnih preduzeća, Pozorište „Dobrica Milutinović“ i Centar za kulturu „Sirmijumart“, nije samo da upotpuni slobodno vreme nego i da animira mlade da se udružuju u već postojeće, ili, pak, da sami stvaraju svoje organizacije, kojima će, kako ističe koordinator Kancelarije za mlade Milorad Popadić, uvek izaći u susret.

Kako napominje Jovan Kovačić iz „Omladinskog kluba“, pored kulturnih, biće organizovan i čitav niz edukativnih programa, sa jasnim ciljem da se pažnja mladih usmeri i na neka, na prvi pogled ne toliko važna pitanja, koja se, nažalost, često ostavljaju po strani.

Projekat će se realizovati do 15. decembra i ulaz na sve manifestacije biće besplatan, a za neke programe simbolična ulaznica biće prazne limenke koje će se ubacivati u kontejnere.

Iako konačan program još nije sačinjen, Aleksandar Budošan iz omladinske organizacije „Faza“ najavio je na konferenciji za novinare održavanje najmanje tri pozorišne predstave, tri koncerta, afirmisanih i neafirmisanih bendova, kao i osam filmskih projekcija na maloj sceni. Ono što se sada može sa sigurnošću reći jeste da je 6. novembra na programu koncert grupe „Ateist rep“.

Izvor-Danas-AUTOR: J. ZURKOVIĆ

Možda Vam se svidi i