Lična karta-Radio Ozon

Radio Ozon je počeo sa radom 20. novembra 1997. godine.
Radio Ozon je na konkursu RRA 2008.godine dobio dozvolu za emitovanje programa na teritoriji opštine Sremska Mitrovica.
Radio Ozon je i pre dobijanja dozvole bio radio stanica koja se najviše slušala u Sremskoj Mitrovici, što pokazuje istraživanje Strategic Marketinga koje je radjeno dok je u Sremskoj Mitrovici signal emitovalo osam radio stanica (Istraživanje novembar 2008) . Strategic Marketin nije vise radio istraživanja zbog nedovoljnog uzorka(neisplativost istraživanja).Naša interna istraživanja dokazuju da se mi i dalje nalazimo u vrhu slušanosti na teritoriji pokrivenosti.

Danas Radio Ozon dnevno emituje oko 13 sati programa sa emisijama raznih formata i uključenjima voditelja u živo (24 sata muzički format). Zastupljeni su svi žanrovi i formati, od informativnog do specijalizovanih emisija. U okviru celokupnog programa od 31 do 33% je sopstvena produkcija.Radio Ozon se najviše prepozanje po svom informativnom programu i odlicno formatiranoj muzičkoj šemi. Veliku slušanost beleže i emisije Sport u Sremu, Ja čitam a ti, Dobro jutro Mitrovice (emisija o kulturnim dešavanjima u Sremu), Patrola, Retrospektiva, zatim jutarnji program, debate u studiju i nekoliko specijalnih emisija.
Radio Ozon se može pohvaliti sa verovatno jedinom digitalizovanom produkcijom na teritoriji Srema i šire u kojoj su zaposleni stručnjaci a dokaz su svakako i uradjene velike kampanje u produkciji Ozon radija(GPS; Mlekara Subotica, Belka, Šipons, Božen i mnogi drugi).Muzički urednik i producent je Aštalkovski Igor.

Radio Ozon je medju lokalnim i regionalnim stanicama uzor profesionalnog informisanja i dokaz da u medijskom sektoru može da se ostvari nepristrasnot i bude jak u odnosu na sve pritiske iz okoline. Naravno, to podrazumeva neprestanu, svakodnevnu borbu za takve profesionalne kriterijume.

Informativne emisije vezane za teritoriju Srbije nismo u mogućnosti kao lokalna radio stanica da sami proizvodimo, ali iz ukazano poverenje BBC-a i DW, sa kojima smo pokrenuli saradnju tokom 2009.godine i taj problem je rešen.

Glavni i odgovorni urednik od 2004. godine je Aštalkovski Šćekić Dijana.U Radio Ozonu zaposleno je 10 radnika, ali svoj programa ustupamo i organizacijama kao sto su Treće doba( udruženje starih, sporskim klubovima, omladinskim organizacijama itd.)

*  Frekvenca: 91,9Mhz
* Mesto: Sremska Mitrovica
* Adresa: Kralja petra I br.24
* Program: Informativni i Pop muzika,mix
* Telefon: +381 (0) 22/610680
* Web sajt: www.ozon.rs

You May Also Like