Svake godine pred praznike poseče se veliki broj Jelki i Borova. Radi očuvanja životne okoline, apeluje se na sve građane da za praznike kupuju jelku sa busenom, radi očuvanja zelenila. Mitrovčani se već raspituju oko kupovine jelki, dok prava sezona kupovine počinje tek pred katolički božić.Pitali smo građane kakve jelke radije kupuju i uglavnom kažu da su svesni važnosti očuvanja životne sredine i podržavaju kupovinu jelki sa busenom.Količina novca koji će odvojiti za novogodišnje praznike, određuje i kakvom jelkom će obradovati svoje ukućane.U porodicama sa malom decom, građani se odlučuju za kupovinu jelke sa busenom a neki se ipak odluče za plastičnu jelku sa puno raznobojnih ukrasa.Važno je da se većina građana Sremske Mitrovice odluči da kupi jelku sa busenom.
Sečom zimzelenih drva ne samo da se uništavaju životi tih biljaka, nego se i remeti odnos kiseonika i ugljen dioksida u vazduhu. Veoma je bitno da svi budemo svesni očuvanja životne sredine i da za Božićne i Novogodišnje praznike koristimo jelke koje se i nakon praznika mogu iskoristiti i tako nastaviti svoj život.

Slušajte radio Ozon, tokom emisije Kod nas Deda mraz dolazi ranije obavestićemo Vas gde kupiti u gradu jelku sa busenom.

You may also like