Kazne za fudbalski klub Srem

Disciplinski sudija Prve lige Srbije Slobodan Pejović odlučio je da povodom nemilih događaja na meču BASK – Srem (2:1) pokrene disciplinski postupak protiv FK Srem, trenera Nebojše Vučićevića i kapitena Ivana Tatomirovića.Trener Mitrovčana, Nebojša Vučićević, kažnjen je sa 30.000 dinara.

„U pauzi između dva dela utakmice, posle verbalnog sukoba igrača obe ekipe u holu stadiona, trener FK Srem Nebojša Vučićević se ponašao drsko, iritirajuće i nedolično, tako što je glasno prozivao i psovao igrače i predstavnike FK BASK, pritom ga je jedva obuzdavala grupa radnika obezbeđenja utakmice i pripadnika MUP. Zbog toga je udaljen iz tehničkog prostora i drugo poluvreme je gledao sa tribina“, navodi se između ostalog u izveštaju glavnog sudije Vladimira Nedeljkovića kako prenosi internet portal Mondo, a sa kojim su saglasna preostala trojica arbitara na toj utakmici.

Ivan Tatomirović, kapiten prvoligaša Srema, suspendovan je šest meseci, jer je posle isključenja na meču sa BASK-om pokušao fizički da se obračuna sa glavnim sudijom utakmice Vladimirom Nedeljkovićem.
Tatomirović je pritom udario pomoćnog arbitra, Pavla Pipera, u desnu arkadu, dok je Čačanin pokušavao da zaštiti Nedeljkovića, prenosi „Sportski žurnal“.

Srem je prošao sa opomenom, pošto je nepoznato lice posle utakmice sa „sokolovima“ uletelo u teren i pogrdnijim rečima vređalo sudijsku četvorku.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv gazde prvoligaša iz Sremske Mitrovice, Vićentija Petrovića, jer nije dostavio izjave posle prijava sudijske komisije i potpredsednika FS Srbije, Dragana Đorđevića.

Postupak protiv delegata te utakmice, Zorana Bašanovića, obustavljen je, jer disciplinski sudija nije usvojio primedbu napisanu u izveštaju, u kome je Bašanović komentarisao Nedeljkovićevo suđenje.

You May Also Like