Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić prisustvovao je danas u Sremskoj Mitrovici početku realizacije dve nove investicije.
Dinkić je u Skupstini grada prisustvovao potpisivanju ugovora izmedju predstavnika kompanije“Bauhemije“ i gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, kojim je predvidjena grinfild investicija u vrednosti od oko 1,5 miliona evra i zapošljavanje 40 radnika. U novoj fabrici „Bauhemije“ u Sremskoj Mitrovici proizvodiće se hemijske supstance i aditivi za potrebe građevinske industrije.

Ministar Dinkić je prilikom potpisivanja ugovora rekao da za potpisivanje ovakva dva ugovora nije dovoljno samo dobra pozicija grada već i namera Gradske uprave da dovede investiture u grad i sposobni ljudi koji se nalaze u lokalnoj samoupravi.

Naveo je da u Sremsku Mitrovicu dolazi sve više investitora, što će značiti i povećanje ličnih primanja u gradu.
„Želimo da pokažemo i na delu da u svakom gradu u Srbiji pomažemo da se grade nove fabrike. I u Vojvodini i u centralnoj Srbiji imamo podsticaje koji mogu da zaposle ljude“, rekao je Dinkić i dodao da će Vlada nastaviti da pomaže izgradnju novih fabrika.

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić je i sa direktorom „Termoprodukt RS-1“ Gajom Krunićem potpisao ugovor o dodeli sredstava za direktne investicije, koji će omogućiti da se u Sremskoj Mitrovici izgraditi nova fabrika izolacionog materijala i otvori 51 novo radno mesto.
Gradonačelnik Branislav Nedimović navodi da je najveći značaj potpisivanja ova dva ugovora otvaranje novih radnih mesta.

Ministarstvo ekonomije je kroz program dodele bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, koji administrira SIEPA, podržalo ovu investiciju sa 153.000 evra.Planirana vrednost proizvodnje je oko 2, 9 miliona evra godišnje, a najveći deo, oko 90 %, namenjen je izvozu na tržište Austrije i Nemačke.
Nova fabrika Termoprodukta RS-1 biće završena do kraja januara 2010.godine.

You may also like