Viši razredi O.Š u Sremskoj Mitrovici prelaze na kombinovanu nastavu

Od strane Ozon
0 komentar

Učenici sedmog i osmog razreda na području Ivanjice, Lajkovca, Valjeva i Kragujevca od ponedeljka će pratiti kombinovanu nastavu, kao i sve srednje škole na teritoriji 18 lokalnih samouprava.

To su Beograd, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Prokuplje, Ub, Čačak, Bajina Bašta, Velika Plana, Vladičin Han, Ljig, Kragujevac, Sjenica, Šabac, Niš i Sremska Mitrovica.

Na onlajn nastavi biće učenici srednjih škola na području Ivanjice, Novog Pazara i Užica, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

„Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja.

Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rešenje za učenike“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: danas.rs

You may also like