Stav bolnice jasan: Lični stav ne može biti stav ustanove

Od strane Ozon
1 komentar

Obaveštenje koje je postavljeno na ulazu u oftamološku ordinaciju uklonjeno.

Obaveštenje iz oftalmološke ordinacije u Sremskoj Mitrovici, koje je načelnik tog odeljenja definisao kao svoju odluku, nakon brojih komentara na društvenim mrežama, uklonjeno je sa vrata ove ustanove.

Obavštenje nije postavljeno uz saglasnost Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

„Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu“, navodi se u odgovoru sremskomitrovačke bolnice, za Ozon Media.

Podsetimo da se na društvenim mrežama pojavila fotografija obaveštenja u kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

– Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju – navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

You may also like

1 komentar

Jovan Davidovic 19.09.2021. - 7:34 pm

Ovo nije za opomenu nego za zatvor i momentalni otkaz uz dozivotnu zabranu rada u zdravstvu. Ovo je sramota i bruka. Takodje iste uslove ne postavlja u svojoj privatnoj radnji, tamo treba samo maska. Ali ipak pregled je 40,50 eur. Zreo je za policiju!

Komentari su zatvoreni.