Počela Smotra recitatora Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je počela “Smotra recitatora Srema” grada Sremska Mitrovica i Ustanove za negovanje kulture Srem.

U nizu kulturno vaspitnih oblika rad koji program Ustanove za negovanje kulture Srem čine raznovrsnijim i bogatijim svakako jedan od najznačajnijih, kada se govori o programima za najmlađe, jeste Smotra recitatora Srema, odnosno Smotra recitatora grada Sremska Mitrovica.

O zainteresovanosti za učešće, broju učesnika i nešto više o organizaciji Smotre govorio je Vasilj Ševo, načelnik Uprave za kulturu i sport.

„Ono što zaista raduje jeste da je broj učesnika skoro identičan kao prošle godine, ono što nimalo ne raduje jeste da su deca na ovom takmičenja bez prisustva roditelja ali siguran sam da će deca izaći na kraj sa time. Gradska uprava održava više manifestacija, jedna od tih je i ova. Ovim putem želim da im čestitam, zaista su uradili pravu stvar.“


„U nizu kulturno-vaspitnih oblika rada koju javna delatnost ustanove za negovanje kulture „Srem“ čine suštinski osnovnom ali u svakom slučaju bogatijom jer već tradicionalna smotra recitatora grada Sremska Mitrovica koja se i ove godine uprkos pandemijskoj pošasti a uz sve mere predostrožnosti već 55. put održava u našem gradu a već 18. godina u organizaciji ustanove za negovanje kulture „Srem“. Na naše veliko zadovoljstvo na smotru se prijavilo 95 recitatora, broj je otprilike isti kao što je bio i ovih godina, tako da po tome vidimo da su deca zaista jedva čekala da se nešto dešava bez obzira na sve ovo, da učestvuju u nečemu i da se takmiče, 43 dece je iz 8 osnovnih škola od 1. do 4. razreda, 34 od 5. do 8 razreda i imamo 18 recitatora iz Gartela, Mađarskog društva i centra za kulturu „Sirmium art“. Prateći kalendar manifestaciju umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, ustanova je već deceniju domaćin i smotre recitatora Srema, održaće se ako pandemijski uslove dozvole 27. i 28. marta takođe u muzeju Srema. Recitatorsko umeće naših takmičara ocenjivaće stručni žiri u sastavu gospodina Miodraga Petrovića, pesnika i glumca Srpskog narodnog pozorišta u Novom sadu, gospođa Slađana Milenković, književnica i profesor, gospođa Živka Matić, savetnik u Gradskoj upravi za kulturu i sport grada Sremska Mitrovica, koji godinama vrednuju njihovu nadarenost i ljubav. Smotra se odvija u 3 kategorije, prva kategorija jeste mlađi uzrast od 1. do 4. razreda osnovne škole, srednji uzrast su deca od 5. do 8. razreda, a stariji uzrast učenika od 1. do 4. razreda srednjih škola i odrasli.“ rekla je direktorica Ustanove za negovanje kulture „Srem“ Miroslava Ilijić.

You may also like