Obeležavanje Dana sećanja na preminule od AIDS-a

Sremska Mitrovica – U našoj zemlji se pod sloganom “ PODRŠKA ZA BUDUĆNOST!“ dvanaesti put obeležava ovaj memorijal u više od 30 gradova organizovanjem prigodnih aktivnosti koje su usmerene ka promociji zdravih stilova života, edukaciji i informisanju o dostupnim uslugama na lokalu, prepoznavanju i smanjenju rizičnog ponašanja, promociji značaja pravovremenog testiranja na HIV praćenog savetovanjem, kao i poštovanju ljudskih prava osoba inficiranih HIV-om na rad, obrazovanje i lečenje, odnosno smanjenju stigme i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om i prema drugim vulnerabilnim populacijama, a posebno mladima, ženama i decom.

Dan sećanja na preminule od AIDS-a biće obeležen širom Srbije, a kako ističu iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, biće obeležen i u Sremskoj Mitrovici.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici u saradnji sa NVO „Prevent“ iz Novog Sada, će danas, u vremenskom periodu od 18 do 20 časova, na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, održati poverljivo savetovanje i testiranje na HIV u specijalizovanom vozilu Ministarstva zdravlja.

Kako ističu iz mitrovačkog Zavoda, ovakva aktivnost planirana je i za sredu, 20. maja u Staroj Pazovi, na Trgu Zorana Đinđića u terminu 18-20 časova unutar šatora postavljenog u tu svrhu.

U okviru akcije na tle trga postaviće se platno u obliku crvene tračice, simbola borbe protiv HIV-a.

You May Also Like