Radio Ozon je počeo sa radom 20. novembra 1997. godine.
Radio Ozon je na konkursu RRA 2008.godine dobio dozvolu za emitovanje programa na teritoriji opštine Sremska Mitrovica.Radio Ozon je i pre dobijanja dozvole bio radio stanica koja se najviše slušala u Sremskoj Mitrovici, što pokazuje istraživanje Strategic Marketinga koje je radjeno dok je u Sremskoj Mitrovici signal emitovalo osam radio stanica (Istraživanje novembar 2008) . Strategic Marketin nije vise radio istraživanja zbog nedovoljnog uzorka(neisplativost istraživanja).Naša interna istraživanja dokazuju da se mi i dalje nalazimo u vrhu slušanosti na teritoriji pokrivenosti.
Danas Radio Ozon dnevno emituje oko 13 sati programa sa emisijama raznih formata i uključenjima voditelja u živo (24 sata muzički format). Zastupljeni su svi žanrovi i formati, od informativnog do specijalizovanih emisija. U okviru celokupnog programa od 31 do 33% je sopstvena produkcija.Radio Ozon se najviše prepozanje po svom informativnom programu i odlicno formatiranoj muzičkoj šemi. Veliku slušanost beleže i emisije Sport u Sremu, Ja čitam a ti, Dobro jutro Mitrovice (emisija o kulturnim dešavanjima u Sremu), Patrola, Retrospektiva, zatim jutarnji program, debate u studiju i nekoliko specijalnih emisija.
Radio Ozon se može pohvaliti sa verovatno jedinom digitalizovanom produkcijom na teritoriji Srema i šire u kojoj su zaposleni stručnjaci a dokaz su svakako i uradjene velike kampanje u produkciji Ozon radija(GPS; Mlekara Subotica, Belka, Šipons, Božen i mnogi drugi).Muzički urednik i producent je Aštalkovski Igor.
Radio Ozon je medju lokalnim i regionalnim stanicama uzor profesionalnog informisanja i dokaz da u medijskom sektoru može da se ostvari nepristrasnot i bude jak u odnosu na sve pritiske iz okoline. Naravno, to podrazumeva neprestanu, svakodnevnu borbu za takve profesionalne kriterijume.
Informativne emisije vezane za teritoriju Srbije nismo u mogućnosti kao lokalna radio stanica da sami proizvodimo, ali iz ukazano poverenje BBC-a i DW, sa kojima smo pokrenuli saradnju tokom 2009.godine i taj problem je rešen.Vlasnik Radija Ozon je Siniša Bošković, inžinjer telekomunikacija, koji je u proteklih 10 godina uspešno razvio i brend Wizard – elektronik, profesionalno ozvučenje(http://www.wizard.rs).
Glavni i odgovorni urednik od 2004. godine je Aštalkovski Šćekić Dijana.U Radio Ozonu zaposleno je 10 radnika, ali svoj programa ustupamo i organizacijama kao sto su Treće doba( udruženje starih, sporskim klubovima, omladinskim organizacijama itd.)
* Frekvenca: 91,9Mhz
* Mesto: Sremska Mitrovica
* Adresa: Kralja petra I br.24
* Program: Informativni i Pop muzika,mix
* Telefon: +381 (0) 22/610680
* Web sajt: www.ozon.rs

You may also like